Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η νίκη της φύσης έναντι του πολιτισμού


Το αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα σε 15 μοναδικές φωτογραφίες

Η μητέρα-φύση φροντίζει για τα πάντα, όπως και για την «εκδίκηση» της έναντι του πολιτισμού. Το τσιμέντο ή και τα αντικείμενα που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος δεν την πτοούν.

Από τη στιγμή που κάτι εγκαταλείπεται η φύση ξεκινά το δικό της, μοναδικό, έργο και το μετατρέπει σε κάτι… ξεχωριστό. Κτίρια, αντικείμενα, αυτοκίνητα, μέχρι και πλοία δέχονται την επίδραση της, η οποία μοιάζει να είναι καταλυτική. Μάλιστα, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ του History Channel παρατίθεται και ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα «καταρρεύσεων» του ανθρώπινου πολιτισμού, όπου αναφέρεται ότι διάφορα διάσημα αξιοθέατα του ανθρώπινου πολιτισμού σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να δώσουν τη θέση τους στη φύση.

Προς το παρόν πάντως, είναι αρκετά αυτά που έχουν αποδεχθεί… την ήττα τους έναντι της μαμάς-φύσης και μπορείτε να τα δείτε σε αυτές τις ξεχωριστές φωτογραφίες.Ένα παλιό πιάνο που έγινε… δέντρο στην Καλιφόρνια. Πηγή φωτογραφίας: Crackoala.Τα δέντρα νικούν το τσιμέντο στο Χονγκ Κονγκ. Πηγή φωτογραφίας: Romain JL.Το δέντρο «έφαγε» το ποδήλατο στην Ουάσινγκτον. Πηγή φωτογραφίας: Ethan Welty.Τα ψάρια κατέλαβαν έναν εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ. Πηγή φωτογραφίας: Jesse Rockwell.Ο τροχός έγινε… πράσινος. Πηγή φωτογραφίας: Kyle Telechan.Νεκροταφείο παλιών αυτοκινήτων στο Βέλγιο. Πηγή φωτογραφίας:Rosanne de Lange.Εγκαταλελειμμένη πόλη στη Ναμίμπια. Πηγή φωτογραφίας: Marsel Van Oosten.Ένα πλοίο 102 ετών αγκυροβολημένο στο Σίδνεϊ. Πηγή φωτογραφίας: Andy Brii.Οι ρίζες έκαναν τα… σχέδια τους στο πεζοδρόμιο. Πηγή φωτογραφίας: worldbeyondyourown.Μια έπαυλη που αφέθηκε στην τύχη της στην Ιρλανδία. Πηγή φωτογραφίας: Sam Abell.Ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Γεωργία έγινε κατάφυτος. Πηγή φωτογραφίας: Ilya Varlamov.Παντού πράσινο σε ένα κτίριο στο Βέλγιο. Πηγή φωτογραφίας: brokenview.Η αρχαία πόλη Άνγκορ στην Καμπότζη με κτίσματα περικυκλωμένα από ρίζες δέντρων. Πηγή φωτογραφίας: Pietro Bevilacqua.Το ξενοδοχείο σταμάτησε να λειτουργεί, το δωμάτιο κατέληξε έτσι. Πηγή φωτογραφίας: Matias Haker.Οι ψαράδες εγκατέλειψαν την πόλη –στη Ρωσία- και η θάλασσα έκανε… τη δουλειά της. Πηγή φωτογραφίας: englishrussia.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου