Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Νομαρχιακή Συνέλευση ΠΑΣΟΚ Πιερίας «Οι ελληνικές τράπεζες είχαν χρεοκοπήσει»

«Οι ελληνικές τράπεζες είχαν χρεοκοπήσει», υποστήριξε από την Κατερίνη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, εξηγώντας του λόγους που οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας έδωσαν δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποιησή τους.
Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο κ. Κουκουλόπουλος άσκησε κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο  για διάφορους χειρισμούς,
όπως η κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας. Αναφερόμενος στα   λάθη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου επεσήμανε την απόφαση που λήφθηκε τον Μάιο του 2010 να σηκώσει όλο το βάρος μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο μικρός χρόνος προσαρμογής που δόθηκε από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου. Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο κ. Κουκολόπουλος επέκρινε τη στάση της τρόικας απέναντι σε πολλά ζητήματα που έθετε τότε η ελληνική κυβέρνηση,
υπενθυμίζοντας την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών μας   τον Σεπτέμβριο του 2011 από το γραφείο του τότε Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου (λίγες μέρες αργότερα πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή του χαρατσιού, μέσω της ΔΕΗ), αν και σήμερα παραδέχονται και οι ίδιοι πως έκαναν λάθη με την Ελλάδα. Υποστήριξε δε πως τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί είναι αυτά που ψηφίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.
Από την Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ δεν έλλειψε και η αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος,  τόσο από την πλευρά του κ. Κουκουλόπουλου όσο και  από  στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής. Αυτό που σχολιάστηκε θετικά ήταν η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, κάτι που δεν το περίμεναν ακόμη και τα παλιότερα στελέχη, αν και απουσίαζε η νέα γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου