Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Υ. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας είναι υποχρεωμένη  για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσει τη θέση των μελών της που εκφράζει μέσω του συνδικαλιστικού της οργάνου.
    Εκ της φύσεως του επαγγέλματος ο εργαζόμενος Αστυνομικός καλείται να σταθεί ανάμεσα στην επιταγή του Νόμου και στην βούληση των πολιτών που αντιδρούν στην λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.

    Πέρα από τις προσωπικές μας θέσεις και απόψεις που κάθε αστυνομικός δικαιούται και πρέπει να έχει, για το εν λόγω ζήτημα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν  ότι η παρουσία των αστυνομικών στο συγκεκριμένο χώρο δεν γίνεται από προσωπική επιλογή, αλλά από υπηρεσιακό καθήκον που επιβάλλεται από τον Νόμο και κάτω από την συνεχή επίβλεψη του αρμοδίου Εισαγγελέα ο οποίος κρίνει και αποφασίζει όχι μόνο για τις παράνομες ή μη πράξεις των πολιτών που διαμαρτύρονται, αλλά και τις σύννομες  ή μη πράξεις των συναδέλφων μας.
    Μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο, τόσο κοινωνικό όσο και οικονομικό, για όλους τους ανθρώπους αυτής της χώρας ένα ακόμη πρόβλημα πήρε διαστάσεις δυσανάλογες του πραγματικού μεγέθους. Από την μία πλευρά έχουμε πολίτες που διαμαρτύρονται και προβαίνουν σε ενέργειες που από τον Νόμο είναι κατακριτέες και από την άλλη έχουμε Αστυνομικούς που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον Νόμο και να διασφαλίσουν το αγαθό της επικοινωνίας και των μεταφορών για χάρη όλων των πολιτών, όχι μόνο του Νομού αλλά και όσων διέρχονται από τον κύριο οδικό άξονα της χώρας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η συνεχείς αστυνομική παρουσία στο χώρο εξασφαλίζεται κατά παράβαση κάθε εργασιακού κανόνα σε βάρος των εργαζομένων αστυνομικών με εξαντλητικά ωράρια εργασίας και με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης.
   Ως αστυνομικοί μας προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι η διαμαρτυρία  πολιτών απέναντι σε μια κρατική απόφαση εκφράζεται με ενέργειες σε βάρος αστυνομικών, που κλήθηκαν να υπερασπιστούν την νομιμότητα, που οδήγησαν συνάδελφο στο νοσοκομείο τραυματισμένο από βεγγαλικά, που πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς και όχι σε βάρος αστυνομικών.
  Για άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι είναι άδικο μια αντιδικία μεταξύ πολιτών και κράτους να καταλήγει σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, που πληγώνουν την επιδιωκόμενη καλή σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας.
     Σε μια ευνομούμενη πολιτεία τέτοια ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται θεσμικά μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου όπως επιτάσσει  ο Νόμος  με διάλογο από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
    Για αυτό τον λόγο καλούμε όλες τις θεσμικά εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν σύνεση, πραότητα και καλή διάθεση προς λύση του προβλήματος, έτσι ώστε το ζήτημα να λυθεί άμεσα και οι αστυνομικές δυνάμεις, να απεμπλακούνε και  να αφοσιωθούνε σε αυτό που είναι το κύριο καθήκον της, η διασφάλιση του πολυτιμότερου  αγαθού, η ασφάλεια των πολιτών και η ειρηνική τους συνύπαρξη.        
  Γ Ι Α     ΤΟ      Δ  .Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΦΩΤΗΣ Δημήτριος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΛΑΣΚΑΣ Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου