Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους, προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου.
Τη 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, με πιθανή
επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Επισημαίνουν, παράλληλα, «ότι, μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις, από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις, από τον Ιούλιο του 2012. Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10%, από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».
Οι γιατροί τονίζουν ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%, ενώ την ίδια στιγμή, «κουρεύει» μόνο 1% τη φαρμακοβιομηχανία, 3,5% τους φαρμακοποιούς και 8% τις κλινικές. Αυτό το ποσοστό «κουρέματος» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο, τονίζουν, καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου