Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : 365 μέρες κινητοποιήσεων - Νέα κινητοποίηση στις 2 Φεβρουαρίου

  ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ    Η επιτροπή πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου μετά από ένα χρόνο συνεχίζει τον αγώνα.

Συμπληρώθηκαν 365 μέρες αδιάληπτης παρουσίας στο χώρο των διοδίων, 365 μέρες αγώνα, κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων, παρεμβάσεων. Σαν σήμερα πέρσι, τέτοιες μέρες, έτσι απροειδοποίητα η κυβέρνηση (τρι τότε) αποφάσισε τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.
Αυτό ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι που ήταν γεμάτο από ένα σωρό προβλήματα, αντιλαϊκά μέτρα, χαράτσια, φόρους στους κατοίκους της περιοχής. Απ’ την πρώτη μέρα, απ’ την πρώτη ώρα, ο λαός της περιοχής ξεσηκώθηκε, πλαισίωσε τη δημοτική αρχή που στις πρώτες μέρες συμμετείχε στην αντίδραση για τα διόδια. Απ’ τις πρώτες μέρες, η κυβέρνηση απάντησε με βία, δικαστικές διώξεις, συλλήψεις και διαρκή παρουσία πανίσχυρης αστυνομικής δύναμης.  

Οι κάτοικοι συνέχισαν με πολύμορφες κινητοποιήσεις. 
Πολύ γρήγορα, η δημοτική αρχή έδειξε τις προθέσεις της. Σταδιακά απείχε από τους αγώνες και τις εκδηλώσεις στο πρώτο στάδιο και στο δεύτερο στάδιο πέρασε στη συκοφαντία των αγώνων που συνέχισε η αυθόρμητα και από τα κάτω οργάνωση που δημιουργήθηκε ελλείψει της δημοτικής αρχής που αυτή θα πρωτοστατούσε στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων. Αυτή που στην αρχή δήλωσε ότι θα παραιτούνταν ότι θα θα...

365 μέρες με άνοιγμα των διοδίων, με εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, στον Κολινδρό, στο Αιγίνιο, ακόμα και στη Λεπτοκαρυά, με εκδηλώσεις συμπαράστασης στην ΕΡΤ, στο Λευκό Πύργο, στη Χαλκιδική.

365 μέρες:
365 μέρες με συναυλίες, διαλέξεις, παραστάσεις σε κρατικούς φορείς, προβολές ταινιών.
365 μέρες αδιάλειπτου αγώνα με κρύο, ζέστη, βροχή, κουνούπια, πικρίες, χαρές, αλλά η παρουσία μας στο χώρο των διοδίων δε σταμάτησε, άλλοτε με μαζική συμμετοχή και άλλοτε με «δεκατρεισήμισι άτομα».
365 μέρες να ακούμε τα περί «τσόντας» από το δήμαρχο, την αρχή του τόπου, που βαρύνεται με την ψήφιση των διοδίων της ντροπής και την αδιαφορία για το γκρέμισμα της γέφυρας - κόμβου Αιγινίου - Κολινδρού.

Η επιτροπή πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου μετά από ένα χρόνο συνεχίζει τον αγώνα.

Καλούμε τους πολίτες της Πιερίας στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 π.μ., στο χώρο των διοδίων, να διαδηλώσουμε άλλη μια φορά για την κατάργηση των παράνομων διοδίων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου