Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» για την Κατερίνη

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. 


Την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Χρήστος Γιαννούλης. 
Επιλέγοντας για συμβολικούς λόγους τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης,
 οριοθέτησε τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς στόχους μιας προσπάθειας που ξεκινά για να αποκτήσει ο Δήμος Κατερίνης ανθρώπινο πρόσωπο, καθαρές και διαφανείς σχέσεις με τους δημότες και κυρίως να αποτελέσει ανάχωμα στην τεράστια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που σημαδεύει τις ζωές μας.


Παρουσιάζοντας και την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που υπογράφεται από 100 συνδημότες μας, επισήμανε ότι η απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών του, δεν εντάσσεται σε μία παλαιού τύπου επιχείρηση πολιτικού παραγοντισμού ή καταγραφής κομματικών ποσοστών. Πηγάζει από την προσωπική στάση και επιλογή του, μετά το αδιανόητο που βιώνουμε όλοι, η συμμετοχή, η δράση και η παρουσία στην πολιτική να είναι απάντηση στο φόβο, την αδιαφορία και την παράδοση άνευ όρων στους επαγγελματίες της πολιτικής που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις πόλεις δίχως πρόσωπο, ελπίδα και μέλλον. Σε μία χώρα που επίσης αδιαφορεί για τους ανθρώπους και διοικείται από λάτρεις μόνο των αριθμών.
Ο συνδυασμός μας ξεκινά με πραγματικά νέους, άφθαρτους, ελεύθερους και καθαρούς ανθρώπους, πολίτες με αγωνιστική και κινηματική δράση. Χωρίς κενά περιεχομένου λόγια και υποσχέσεις αλλά με επιμονή σε δημοκρατικές διαδικασίες, θεσμούς και προτάσεις διαφάνειας που δε θα αφήσουν κανένα περιθώριο σκιών και παραγοντισμού στις πλάτες των δημοτών και των δημόσιων πόρων.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ είναι να αποκτήσει ο Δήμος Κατερίνης, Διοίκηση που θα ακούσει, θα δέχεται, θα συζητά, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί ό, τι υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ είναι να είναι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ συνδυασμός και όχι υποκριτικά ή παρελκυστικά ανεξάρτητος. Δεν πρόκειται για υποψηφιότητα κομματικού σωλήνα που υπαγορεύεται, εξυπηρετεί και υπακούει σε ζώνες επιρροής βουλευτών, παραγόντων και συμφερόντων γύρω από τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Πολύ περισσότερο σε τακτικές, σχέδια και πολιτικές συναλλαγές που υπηρετούν τη βουλιμία και τη δίψα για εξουσία.
Στηρίζεται και θα στηριχτεί σε πολιτικούς χώρους που δε διαδραμάτισαν στο παραμικρό, ύποπτο ή καταστροφικό ρόλο για την οικονομική και πολιτική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Που παλεύουν να είναι οι Δήμοι, τοπικές κυβερνήσεις και όχι κέντρα εξυπηρέτησης ψηφοφόρων ή φοβικοί διαχειριστές στοιχειωμένων ονείρων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γιαννούλης, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά και το πολιτικό στίγμα τόσο της δικής του υποψηφιότητας όσο και του συνδυασμού ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. «Δεν είμαι κομματικό στέλεχος κανενός κόμματος. Αποτελεί τιμή για έναν άνθρωπο να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου κόμματος και κομμάτων που βρίσκονται στον δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο και ενισχύουν ιδέες και αξίες. Η ανθρωπογεωγραφία του ψηφοδελτίου μας, που περιλαμβάνει καθαρά κι έντιμα πρόσωπα από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, είναι η απάντηση σε όσους διατυπώνουν την σχιζοφρενική κατηγορία ότι είναι κακό να στηρίζεσαι ΚΑΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι απολύτως «αθώα» η πολυετής στήριξη από τους μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά ή την ηγετική ομάδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που φέρουν ακέραια την ευθύνη της κομματικής καμαρίλας δεκαετιών καθώς και την πλήρη απαξίωση των Δήμων με βάση τις επιλογές τους.
Σε ό, τι αφορά την προγραμματική ατζέντα του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, τονίστηκε ότι θεωρούνται προαπαιτούμενα η ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών και των κανόνων διαφάνειας και κρυστάλλινης διαχείρισης για να μπει σε εφαρμογή το οραματικό πρόγραμμα του συνδυασμού.

Το πρόγραμμά μας προβλέπει:
Δίχτυ προστασίας και πραγματικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με όλους όσοι ήδη εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει και τους δημότες Κατερίνης.
Άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κλείσουν την ψαλίδα των ανισοτήτων και των διαφορετικών ταχυτήτων στη ζωή των κατοίκων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κατερίνης εκτός του αστικού κέντρου της πόλης.
Εκπονείται ένα λιτό αλλά ουσιαστικό πρόγραμμα που δεν σκοπεύουμε να γίνει σουβενίρ ή μουσειακό έκθεμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Για να χρησιμεύσει ως εργαλείο δουλειάς κι όχι ως προεκλογική υπόσχεση.
Μία ακόμη χαρακτηριστική τοποθέτηση του επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Χρήστου Γιαννούλη: «Σχεδιάζουμε και συζητάμε για την πόλη, τους ανθρώπους, τα όνειρά μας, τα λάθη μας, τους συνδημότες που δεν θέλουν πια να ακούσουν για πολιτική και αυτοδιοίκηση, για τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και για αυτές που δεν πρέπει να χαθούν. Για έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ στη ζωή μας. Δεν πρόκειται να συζητάμε όλη ημέρα και για τέσσερις μήνες για εκλόγιμα πρόσωπα, μεγάλα σόγια, συμφωνίες, αξιώματα, παρέες, τακτικές και ψήφους. Ζητάμε την ψήφο των δημοτών για να περάσουμε όλοι μαζί στην απέναντι όχθη του ποταμού. Να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Δεν εκβιάζουμε την ψήφο των συνδημοτών μας γιατί πρέπει να σβήσει η δίψα για εξουσία».
Τις επόμενες ημέρες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ αρχίζει ουσιαστικές επαφές με φορείς, οργανώσεις, ομάδες προσώπων και συλλογικοτήτων ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές της προγραμματικής ατζέντας και ο βασικός κορμός των υποψηφίων που θα στελεχώσουν την προσπάθεια για έναν πραγματικό ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.

Ποιος είναι ο Χρήστος Γιαννούλης

 Ο Χρήστος Γιαννούλης γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη, τόπο γέννησης και των γονιών του, Γιάννη Γιαννούλη και Νέλλης Γιαννούλη. Εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με αφετηρία την ιδρυτική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Κατερίνης, την Άνοιξη του 1986. 
Η επαγγελματική του σχέση με τη Δημοσιογραφία συνεχίστηκε με την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γεγονότα», ένα πρότυπο εγχείρημα πολυσέλιδης και πολύχρωμης τοπικής εφημερίδας. Το 1995, παράλληλα με τις συνεργασίες στον έντυπο τύπο, εργάστηκε στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Δίον Τηλεόραση», παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή «Επί της Ουσίας». Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιήθηκε εν συνεχεία στην πολυετή καθημερινή συνεργασία του με την εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» και την «Ερμής Τηλεόραση». Εργάστηκε ως ανταποκριτής του «Αγγελιοφόρου», του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και της ΕΡΤ 3 με έδρα την Κατερίνη, καλύπτοντας την ειδησεογραφία αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων και πρωτοβουλιών του Νομού Πιερίας. Το 2001, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επαγγελματικής δράσης στην Κατερίνη, εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, παρουσιαστής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης από το 2000, ενώ το 2011 εξελέγη και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, Μαρία Αμανατίδου, κι έχουν έναν δεκάχρονο γιο, τον Πάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου