Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στη Θεσσαλονίκη από το Σύλλογο Λιτοχωριτών η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

http://lefteria.blogspot.gr



 
   Με λαμπρότητα γιορτάστηκε, σήμερα Κυριακή, 26 Γενάρη 2014, η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, από το Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό της γιορτής ήταν το πλήθος των μελών της Λιτοχωρίτικης Παροικίας παρόλη την κακοκαιρία (χιόνιζε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!). 


Ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Κυρίτσης εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία με θέμα: "Λιτόχωρο, Άγιος Διονύσιος, Όλυμπος: μια ματιά στην εκατονταετία που πέρασε".


 Η θαυμάσια και μεστή ομιλία του ήταν φορτισμένη με συγκίνηση και πλαισιώθηκε με το τραγούδι "Ανέβηκα μάνα μ' στον Όλυμπο", που τραγούδησε με την καταπληκτική του φωνή ο κ. Νίκος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου με το λαγούτο του, κ. Θεόδωρο Κάκαλο. 
Πολύ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η γεμάτη συγκίνηση ομιλία-εξομολόγηση του σεμνού Ιεράρχη μας κ. Παπαδαυίδ ("ο παπάς μας", όπως θέλει να τον αποκαλούμε) στο τέλος της λειτουργίας που ετέλεσε ο ίδιος. Στο τέλος ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Ομάδα Διάσωσης Λιτοχώρου για το πολύτιμο διασωστικό της έργο που επιτελεί στον Όλυμπο και όπου αλλού χρειαστεί. Την πλακέτα παρέλαβε ο κ. Μιχάλης Κάκαλος, ως μέλος της Ομάδας Διάσωσης.
Επίσης έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίτας, της οποίας το φλουρί έτυχε ο κ. Λάζαρος Καναβούρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Παπαθανασίου με τους Αντιδημάρχους κ. Φαρμάκη Γιώργο και κ. Σοφία Ζουρζούρα, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, ο βουλευτής Πιερίας κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζόλας, ο Πρόεδρος του Ε' Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης κ. Λιακόπουλος Στέλιος, η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαίρη Γιαννουλοπούλου - Ακριτίδου.  
 Επίσης παρευρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Λιτοχώρου κ. Κουκουτάτσιος Νίκος και Τσιφοδήμος Θανάσης. Άλλες παρουσίες που ξεχωρίσαμε ήταν η κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Λιτοχωριτών κ. Καναβούρας Θανάσης και Κοψαχείλης Κώστας, πρώην και νυν μέλη ττου Δ.Σ. του Συλλόγου, οι Λιτοχωρίτες γιατροί Μόχλας Σωτήρης, Καλαμπάκας Θανάσης, Κοψαχείλης Στάθης, Μπαλανίκας Γιώργος, οι συνταξιούχοι καθηγητές Νίκος Κάκαλος και Κώστας Οικονόμου, εκπρόσωποι Συλλόγων από το Λιτόχωρο και τη Θεσσαλονίκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου