Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 7o Γυμνάσιο Κατερίνης


Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα σχολεία της Κατερίνης, αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία του Πιερικού Αρχελάου βρέθηκε στο 7ο Γυμνάσιο, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως αθλητικό.


Οι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριές του με το που έφθασαν οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας Μάριος Σακελλαρίου και Νίκος Παπαδόπουλος και ο βοηθός προπονητής Χρήστος Ξηρομερίτης, ο οποίος είχε διδάξει ως εκπαιδευτικός σ΄ αυτό το σχολείο, την επευφήμησαν εκδηλώνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίησή τους.

Όπως σε κάθε επίσκεψη, έτσι και τώρα, δόθηκαν μία μπάλα και ένα σακίδιο ως δώρα με κλήρωση που έγινε στον προαύλιο χώρο, όπου την ομάδα καλωσόρισαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Παύλος Τσιούπρος και η υποδιεθύντρια κ. Βάσω Τούρλα.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου κ. Γιάννης Πόδας ευχαρίστησε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου. Ευχαριστίες και πρόσκληση διαρκείας για τους αγώνες εξέφρασε και το αθλητικό τιμ που καταχειροκροτήθηκε.

Βέβαια, δεν έλειψε και ο ολιγόλεπτος αγώνας μπάσκετ και τα πολλά σουτ που έγιναν στις μπασκέτες του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ΄ αυτό το σχολείο, που είχε αρχικά είχε λειτουργήσει σαν αθλητικό γυμνάσιο,  πρώτος του διευθυντής ήταν ο γνωστός παλιός προπονητής και καλαθοσφαιριστής του ιστορικού Πιερικού Θόδωρος Σφήκας, για τον οποίο ακούστηκε εκεί στο χώρο να λένε: «Υπάρχει ακόμη η αύρα του Σφήκα …»

Τέλος, για την επίσκεψη του Πιερικού Αρχελάου στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης ο διευθυντής του κ. Παύλος Τσιούπρος και η υποδιευθύντρια κ. Βάσω Τούρλα, δήλωσαν:

Παύλος Τσιούπρος - διευθυντής 7ου Γυμνασίου Κατερίνης: «Θεωρώ ότι εκ μέρους του Πιερικού Αρχελάου αυτή είναι μια σημαντική κίνηση, αφού έτσι προτρέπει τους μαθητές να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, γιατί στη σημερινή εποχή που χάνονται οι αξίες πρέπει να δουν ότι μέσα από αυτόν υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής. Ένας υγιής τρόπος με τον οποία μαθαίνουν παράλληλα την οργάνωση και δουλεύουν συνεργατικά με τους συμμαθητές τους, αποκτώντας ταυτόχρονα τέτοιες αξίες, που είναι απαραίτητες στο διάβα της ζωής. Ευχαριστούμε θερμά τον Πιερικό Αρχέλαος για την κίνηση αυτή».

Βάσω Τούρλα - υποδιευθύντρια 7ου Γυμνασίου Κατερίνης: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας τον Πιερικό Αρχέλαο, σε ένα σχολείο που είχε πριν λίγα χρόνια τάξεις αθλητικής διευκόλυνσης. Ειδικά στην εποχή μας που τόσα γίνονται γύρω από την κρίση ιδεών και αξιών, ο αθλητισμός με τα ιδεώδη του μπορεί να στηρίξει τα παιδιά, να τους δώσει τις ελπίδες, τη διέξοδο και την εκτόνωση που χρειάζονται. Τη σημερινή παρουσία του Πιερικού Αρχελάου στο σχολείο μας τη είδαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νομίζουμε ότι και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν υπέρ του δέοντος, συμμετέχοντας μάλιστα και στους αγώνες της ομάδας. Πιστεύουμε ότι οι επισκέψεις αυτές λειτουργούν ως κίνητρο να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό και να ενδυναμώσουν έτσι τις τάξεις των τοπικών συλλόγων και ειδικότερα να συμμετέχουν, συνεχίζοντας την ιστορία του συλλόγου, του Πιερικού Αρχελάου που τιμά τον τόπο μας. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τα δώρα και την πρόσκληση στους αγώνες που βλέπουμε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελούν έναν πόλο έλξης τόσο της νεολαίας μας, όσο και γενικότερα των φιλάθλων της πόλης μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου