Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού για το Δήμο Δίου – Ολύμπου


«Συνδυασμός Ευθύνης» από τον Γιώργο Φαρμάκη


Πλαισιωμένος από δεκάδες φίλους και υποστηρικτές, ο Γιώργος Φαρμάκης, υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Δίου - Ολύμπου το βράδυ της Τρίτης στο Λιτόχωρο παρουσίασε τον Συνδυασμό του με τίτλο «Συνδυασμός Ευθύνης».

Ο κ. Φαρμάκης παρουσιάζοντας τη νέα αυτοδιοικητική του πρωτοβουλία τόνισε πως οι αρχές που θα διέπουν τον συνδυασμό του είναι η διαφάνεια, η ισονομία και η αλληλεγγύη.
«Συνδυασμός Ευθύνης»
Επιλέξαμε το όνομα «Συνδυασμός Ευθύνης» για να σηματοδοτήσουμε την υπεύθυνη πολιτική που ακολουθούμε για την προκοπή του τόπου που έχουμε επιλέξει να κατοικούμε και να εργαζόμαστε μαζί με τις οικογένειες μας. Έχουμε ευθύνη πρώτα απέναντι σε όλους τους Δημότες να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιπαρέλθουμε όλα τα εμπόδια από όπου κι αν προέρχονται.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό όραμα με πίστη και αφοσίωση στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας που είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη.
Οι ιδιαιτερότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών
«Οι εκλογές του 2014 έχουν πολλές ιδιαιτερότητες.
Διεξάγονται μέσα σ' ένα κλίμα απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά για δύο κυρίως αιτίες. Η μια αιτία είναι η βεβαρυμμένη καθημερινότητα του καθενός μας, με πολλά προβλήματα, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί την τελευταία εξαετία από την Κεντρική Διοίκηση. Η άλλη τα διάφορα γεγονότα αδιαφάνειας και κατασπατάλησης των Δημοσίων Πόρων από επιτηδείους χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική συνείδηση.
Και οι δύο αυτές αιτίες όπως και πολλές άλλες αποτρέπουν τον ενεργό πολίτη από το να συμμετάσχει».
Οι στόχοι του Συνδυασμού
«Εμείς, ο Συνδυασμός Ευθύνης απαντάμε με τους στόχους μας:
Να ξεπεράσουμε τη συνήθεια χρόνων που είχαν μετατρέψει τις τοπικές διαδικασίες σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η κομματική αξιοποίηση των εκλογών. Δεν υπάρχει πια τέτοιο περιθώριο.
Το ζητούμενο είναι να παραμερίσουμε, όλοι μας, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες και τις προσωπικές φιλοδοξίες και να μιλήσουμε πρακτικά, για την αξιοποίηση των δυνάμεων της αρχές μας που επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη, με στόχο την προκοπή του τόπου μας με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.
Να τολμήσουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες μας και να συζητήσουμε επί της ουσίας. Να προτείνουμε εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον κάτοικο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο της περιοχής.
Έχουμε θέσει στέρεες βάσεις με την οικονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ανάπτυξης του Δήμου μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, δουλεύουμε για τη λύση τους.
τοπικής κοινωνίας. Όλοι έχουμε την ιδεολογική μας προέλευση και ασφαλώς υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν- διαφορετικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως είναι η ώρα, να βρούμε τον κοινό παρανομαστή και τα σημεία προσέγγισης που οδηγούν στην ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην πρόοδο σε όλους τους τομείς.
Να αξιοποιήσουμε κάθε δημιουργική δύναμη του τόπου μας που αποδέχεται τις βασικές

Να προτάξουμε το κοινό συμφέρον και να αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, την αυτοδιοίκηση όπως της αξίζει: Δηλαδή ως μοχλό ανάπτυξης και ως εργαλείο παρέμβασης με σημαντικές δυνατότητες.
Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο για τα καθημερινά, όπως τα σκουπίδια, η καθαριότητα, οι λακκούβες στους δρόμους και τα σπασμένα πεζοδρόμια. Αυτά, πια, είναι αυτονόητα.
Τώρα οφείλουμε να σχεδιάσουμε ένα εντελώς νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται σε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου.
Να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας και να στραφούμε στην εξωστρέφεια και με την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό και εξάγοντας τα προϊόντα του τόπου μας στις διεθνείς αγορές.
Ήδη επεξεργαζόμαστε τις θέσεις μας, που θα υποβληθούν στην Κεντρική Διοίκηση και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα πλαίσια στήριξης αλλάζουν μορφή και ξεκινούν να δομούνται με επίκεντρο τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές αξιοποίησης του ακαδημαϊκού δυναμικού.
Δρομολογούμε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο έργα που προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Η αυτοδιοίκηση λειτουργεί πλέον στην πράξη ως μοχλός ανάπτυξης, και προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί ευκαιρίες. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες συμμετέχουν στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της περιοχής, και το γεγονός αυτό οδηγεί σε αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους».
Ερωτήσεις
Ακολούθησαν ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο συνδυασμός του κ. Φαρμάκη αποτελεί συνέχεια του κ. Παπαθανασίου ο ίδιος τόνισε πως ο συνδυασμός αυτός αποτελεί συνέχεια των αρχών και των πολιτικών του Γιώργου Παπαθανασίου.
Όσον αφορά ερώτηση για τα οικονομικά του Δήμου ο κ. Φαρμάκης είπε ότι τα τρία χρόνια αυτά που πέρασαν η Δημοτική Αρχή συμμάζεψε σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά της με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να μην βρίσκεται σε καμία «κόκκινη λίστα».
Σχετικά με το αν ο κ. Φαρμάκης αποζητάει τη στήριξη από κόμματα ο ίδιος απάντησε πως συζητάει με ανθρώπους διαφόρων παρατάξεων, όλου του πολιτικού φάσματος και αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι η στήριξη των ανθρώπων και όχι των κομμάτων, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στο «Συνδυασμό Ευθύνης» να δούμε υποψήφιους που σε προηγούμενες εκλογές μετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο Καλλικράτης έχει «πετύχει» στο Δήμο Δίου - Ολύμπου ο κ. Φαρμάκης απάντησε αρνητικά σημειώνοντας πως ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα κοινό βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου