Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Το Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε Πιερίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Εμφάνιση

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  τιμά  την  επέτειο  του  ΟΧΙ,  αποτίοντας  φόρο  τιμής  σε  όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στα αλβανικά βουνά για την απόκρουση της φασιστικής ιταλικής επιδρομής και την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. 

Ο λαός, παρότι τότε καταδυναστευόταν από την δικτατορία του Μεταξά, βρήκε τη δύναμη να ενωθεί και να αντιμετωπίσει νικηφόρα την ιταλική επίθεση, δίνοντας ένα παράδειγμα αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη, πολεμώντας «για το δίκιο και την λευτεριά». Δεν ξεχνάμε την μεγάλη Εθνική Αντίσταση που αναζωπύρωσε τη φλόγα της ελπίδας,  τους  άντρες  και  τις  γυναίκες  που  έταξαν  τη  ζωή  τους  σε πανανθρώπινα ιδανικά, και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη. 

Έχουμε χρέος να μην λησμονούμε το σκοτεινό πρόσωπο και την απέραντη φρίκη του φασισμού. Το μήνυμα του ΟΧΙ καλούμαστε να το έχουμε οδηγό, σε μια  περίοδο  που  οι  δυνάμεις  της  ξενοφοβίας,  του  ρατσισμού  και  του νεοναζισμού  εμφανίζονται  ξανά,  σε  πολλές  χώρες  της  Ευρώπης, εκμεταλλευόμενες δημαγωγικά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, του οποίου τις συνέπειες υφίσταται και η χώρα μας, η οποία τηρεί  τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, με αξιοθαύμαστο τρόπο. 

Σε αυτή τη γη, την γεμάτη  από μνημεία βαρβαρότητας  του ναζισμού, η νεοναζιστική και εγκληματική οργάνωση της  Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται την πολύπλευρη κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης, για να διαδώσει το δηλητηριώδες κήρυγμά της και να συνεχίσει το εγκληματικό έργο των ιδεολογικών της προγόνων.   

Γι`  αυτό  και  σήμερα,  περισσότερο  από  ποτέ,  οφείλουμε  όχι  μόνο  να συνεχίσουμε τους αγώνες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να συστρατευθούμε  σε  έναν  πολύπλευρο  πολιτικό,  κοινωνικό  και  ιδεολογικό μέτωπο  ενάντια  σε  κάθε  μορφή  εθνικισμού,  φασισμού,  σε  κάθε  μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των εγκληματιών με όσους κι όσες αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου