Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Σουτζούκι και παστουρμάς σε σάλτσα από ντομάτα και πιπεριά

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ενας θαυμάσιος μεζές, που θα απολαύσουν πολύ οι μερακλήδες. Αν έχετε επιλογή, προτιμήστε παστουρμά από μπούτι και όχι από ράχη, γιατί έχει λιγότερο λίπος. Ετσι, ο μεζές μας, χωρίς να του λείψει η νοστιμιά, θα γίνει λίγο πιο ελαφρύς.
Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά (για 6 - 8 άτομα / ως μεζές):
  • 150 γρ. λεπτές φέτες παστουρμάς (περίπου 15 φέτες, από τις οποίες αφαιρούμε όσο γίνεται το τσιμένι, την πικάντικη πάστα από σκόρδο, πιπέρι και μοσχοσίταρο που τις περιβάλλει), κομμένες στη μέση
  • 100 - 120 γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2  κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 ml νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το κρασί και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο και να μελώσει.

Προσθέτουμε τον παστουρμά και το σουτζούκι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 - 6 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται (το σουτζούκι και ο παστουρμάς είναι αλμυρά και πικάντικα). Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό, με φρυγανισμένο ψωμί.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου