Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σιροπιαστή καρυδόπιτα

    Μια συνταγή με έντονη γεύση και άρωμα karidopita

                            

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την καρυδόπιτα
  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 115 γραμμάρια γαλέτα
  • 2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Για την καρυδόπιτα
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε τη γαλέτα, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Στο μπολ του μίξερ, βάζετε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά.
  4. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στα αυγά και το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  5. Τέλος, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα.
  7. Ψήνετε για 40 - 45 λεπτά.
  8. Ελέγχετε εάν η καρυδόπιτά είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζετε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλετε από το γλυκό.
  9. Αλλιώς, ψήνετε για 5-10 λεπτά ακόμη.
  10. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσετε.
Για το σιρόπι
  1. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε το κονιάκ.
  2. Με ένα κουτάλι, ρίχνετε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι και σταδιακά το ρίχνετε όλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου