Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο επιχειρηματικό φόρουμ «KYRIL SYNERGY

Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 

Στο επιχειρηματικό  φόρουμ «KYRIL SYNERGY: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  την Πέμπτη 27  Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών, κα Σοφία Μαυρίδου.



Στη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης Αγίας Πετρούπολης, κ. Γκεόργκι Πολτάβτσενκο, υπέγραψαν Πρωτόκολλο και τριετή οδικό χάρτη συνεργασίας (2017-2020) με τη συνεργασία να αφορά κυρίως την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με πολλαπλά  οφέλη για τις οικονομίες και τις κοινωνίες των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ κυβερνητικών και επιχειρηματικών παραγόντων της ρωσικής αποστολής και εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι τράπεζες του φόρουμ αφορούσαν  στις θεματικές:
Αυτοδιοίκηση, Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός, Τουρισμός, Υγεία και Επιχειρηματικότητα – Αγροτικός Τομέας.


Στη θεματική ενότητα ΄΄Παιδεία-Πολιτισμός- Αθλητισμός΄΄ στην οποία συντόνιζε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα,  Άννα Μυκονίου μετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών, κα Σοφία Μαυρίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,  κα Βούλα Πατουλίδου, όπου  παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατέθεσαν προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίας ανάμεσα στην Αγία Πετρούπολη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών, κα Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας τονίζοντας την κοινή θρησκεία που ενώνει τους δύο λαούς. Ειδικότερα, για τον τομέα της παιδείας υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΠΚΜ, για τον πολιτισμό υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα ποικίλων πολιτιστικών πόρων  από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη νεότερη ιστορία , ενώ για τον αθλητισμό επεσήμανε τις υποδομές και τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα επιτυχώς προσελκύοντας πλήθος φιλάθλων. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, του αθλητισμού, του καλλιτεχνικού χώρου, του πολιτισμού κ.ά. και των δύο χωρών.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι προσβλέπει σε μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με γνώμονα την ανάπτυξη στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού προς όφελος των πολιτών των δύο περιοχών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου