Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 15 λεπτά Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά-8 κοπανάκια κοτόπουλου
-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -1 ποτηράκι κρασί λευκό -400 γρ. ντομάτα κονκασέ -1 πρέζα κανέλα -400 γρ. κολοκυθάκια μικρά ή κομμένα στα τρία -ηλιέλαιο για τα κολοκυθάκια -1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο -1 μοσχολέμονο (το ξύσμα του) -αλάτι, πιπέρι |
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ώσπου να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα οποία έχουμε σοτάρει με το ηλιέλαιο σε τηγάνι ώσπου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ανακατεύουμε προσεκτικά, ρίχνουμε τον δυόσμο και το μοσχολέμονο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Tip Μπορεί να γίνει και στον φούρνο: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια γάστρα και ψήνουμε στους 200°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου