Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Γεμίζουν τα χιονοδρομικά λόγω των εορτών

Γεμίζουν τα χιονοδρομικά λόγω των εορτών
Πριν καλά- καλά στρωθεί το χιόνι, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να επισκεφτούν κάποιο χιονοδρομικό για απολαύσουν λίγες ώρες ή μέρες ξεγνοιασιάς.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, στην Πιερία -απέχει 105χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη- βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα.
''Πριν από δύο μήνες ξεκίνησαν να κλείνουν ξενοδοχεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η πληρότητα τις μέρες των εορτών αγγίζει  το 100%'', τονίζει ο Κώστας Γκλάρας, συμπληρώνοντας πως λόγω των οικονομικών συνθηκών οι εκδρομείς επιλέγουν να κλεισούν κάποιο κατάλυμα για δύο μέρες και όχι για τέσσερις όπως παλαιότερα. 
Το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι έχει γίνει δημοφιλή στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι και κατακλύζουν τις πίστες του. Αναφορικά με την έλλειψη χιονιού των προηγούμενων ετών, ο κ.Γκλάρας αναφέρει πως '' αν το χίονι φτάσει τους 30 με 40 πόντους, θα μειωθούν τα χρέη που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της έλλειψης του''.

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε  απόσταση 42 χλμ. βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα που φτάνει τα 3.860 μέτρα.
vasilitsa
Όπως αναφέρει στο seleo, ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, Θωμάς Καραγιάννης, ο κόσμος ξεκίνησε να έρχεται και πόλλοί τηλεφωνούν, ώστε να ενημερωθούν για τις καιρικές προβλέψεις των επόμενων ημερών για να σπεύσουν στο χιονοδρομικό. Ο κ. Καραγιάννης τονίζει, ''ο συνδιασμός του μαγευτικού τοπίου σε συνδυασμό με τη καλή ποιότητα του χιονιού, προσελκλυουν τους επισκέπτες''. 
Διανύουν χιλιόμετρα για να παντρευτούν.
Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου βρίσκεται στο χωριό Βίγλα και απέχει από την Φλώρινα 18 χλμ και από την Θεσσαλονίκη 178 χλμ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Κώστα Τότη, η πληρότητα αγγίζει το 100% , με τους μικρόυς αλλά και μεγάλους λάτρεις του σκι και χιονιού, να επισκέπτονται το χιονοδρομικό.
florina xionofromiko
Το ειδυλλιακό τοπίο κάνει πολλά ζευγάρια να παντρέυονται στο μικρό εκκλησάκι που απέχει 200 μέτρα από το χιονοδρομικό κέντρο.Όπως αναφέρει στο seleo, ο κ.Τότης, οι γάμοι στη περιοχή του χιονοδρομικού είναι συχνό φαινόμενο, '' Επιλέγουν να παντευτούν σε αυτό το εκκλησάκι, ζευγάρια από πολλές περιοχές. Ζευγάρια από τη Θεσσαλονικη, κάνουν σχεδόν 200 χιλιόμετρα για να παντρευτούν''.
 http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου