Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης, στην T.Κ. Μηλιάς


 


Νέες προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγροτική οικονομία εξασφαλίζει η ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης στην Τ.Κ. Μηλιάς Δήμου Κατερίνης». Παράλληλα, αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την καλλιέργεια, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αισθητή βελτίωση της εικόνας του αγροκτήματος της εν λόγω περιοχής. 


Σάββας Χιονίδης: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής»
Όπως τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Έργα όπως το συγκεκριμένο -  καθώς και άλλα αρδευτικά έργα, που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ήδη δρομολογηθεί στο σύνολο του Δήμου μας -δημιουργούν με την εξασφάλιση του αρδευτικού νερού και την ταυτόχρονη ευχερή πρόσβαση στο χωράφι, την ασφαλή μεταφορά και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Άρα και του εισοδήματος των αγροτών του Δήμου».

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς «Πρόκειται για μία παραγωγική επένδυση, για υλοποίηση υποδομών, που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας στον πρωτογενή τομέα, στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα, την τοπική οικονομία χωρίς να επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τους αγρότες, καθώς ο Δήμος Κατερίνης, όντας έτοιμος με μελέτες, εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα,  που τρέχουν κάθε φορά».

Το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός δικτύου μεταφοράς νερού άρδευσης στην Τ.Κ. Μηλιάς, της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, του Δήμου Κατερίνης» προϋπολογισμού 410.000,00 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και περιελάμβανε μεταξύ άλλων :
-          Κατασκευή αγωγού βαρύτητας  μήκους 3.380 μ.
-          Κατασκευή διώρυγας συλλογής ύδατος για τροφοδοσία από παρακείμενο χείμαρρο.
-          Στεγανοποίηση υπάρχουσας χωμάτινης δεξαμενής με τοποθέτηση γεωυφάσματος και μεμβράνης.








                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου