Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Σις κεφτέ με ανάμεικτο κιμά

65150314_36642_mezedes_gardoumpakia--sis--2

Μέτριας δυσκολίας /Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 2 ώρες,Ψήσιμο: 8΄
 
Υλικά για 10 άτομα
  • 600 γρ. αρνίσιος¨+ 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από σπάλα)
  • 4 φέτες ψωμί (προτιμότερο μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας σουμάκ (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα)
  • 1½ κουτ. σούπας ρίγανη, κοπανισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καυτερή ή γλυκιά
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες στο μούλτι
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έντονα για 10 λεπτά (πρέπει να λιώσουν τα κομματάκια του λίπους και να γίνει το μείγμα σαν «αλοιφή»). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Προθερμαίνουμε πολύ καλά το γκριλ. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα για λίγο και πλάθουμε μικρά κεμπάπ (σαν σουτζουκάκια), περίπου των 60 γρ. το καθένα.

Περνάμε τα σις κεφτέ σε σουβλάκια ή σε μεγαλύτερες σουβλίτσες. Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.

Τι πίνουμε: Η διαφορετικότητα των μεζέδων απαιτεί οινικούς συνοδούς που να αντεπεξέρχονται σε αυτήν. Μια πολύ καλή παραδοσιακή επιλογή είναι ένα τσίπουρο φρέσκο, χωρίς γλυκάνισο, καλά παγωμένο. Επίσης, μια παγωμένη φρέσκια ρετσίνα θα τα καταφέρει, όπως επίσης ένα ξηρό λευκό αφρώδες κρασί.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου