Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Υλικά
- 700 γρ. λωρίδες από μοσχάρι (από φιλέτο, κόντρα ή κιλότο) πάχους 1 εκ.
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 200 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 1/2 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, σε δόσεις (μοιράζουμε αντίστοιχα το λάδι και το σκόρδο). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και τα μυρώνια και βράζουμε για λίγο, 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά. Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με όλα τα ζουμιά τους, ανακατεύουμε ίσα να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι και σαλάτα.
Στο ποτήρι μας το λευκό κρασί του μαγειρέματος. Θα πρότεινα ένα Φιλέρι ή ένα Traminer.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου