Υλικά
- 2 κιλά φέτες ψαριού της αρεσκείας μας (ροφός, σφυρίδα κ.ά.), πάχους 2 εκ.
- 18 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 1 κιλό ραδίκια, χοντροκομμένα (αν βρούμε στη λαϊκή άγρια χόρτα, τα προτιμάμε)
- 1 μάτσο μυρώνια
- 1 μάτσο καυκαλήθρες
- 1 μάτσο φρέσκος μάραθος
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- ο χυμός από 2 λεμόνια
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες και τα χόρτα για 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι, 150 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και ανοίγουμε μια «λακκούβα» για να βάλουμε τις φέτες ψαριού. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα του ψαριού από το κόκαλο.
Στο ποτήρι μας: Φουλ στο άρωμα! Συμπληρώστε με ένα Sauvignon blanc, Viognier, ίσως κι ένα κρητικό λευκό χαρμάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου