Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Αδελφοποίηση 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού με ρωσικό σχολείο από την πόλη ΓκελεντζίκΣτα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Δ/νσης  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρικής Μακεδονίας και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καθώς και  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες αυτές συναντήσεις και επαφές για την υπογραφή Συμφώνου  αδελφοποίησης  του 2ου  Δημοτικού  Σχολείου Κολινδρού με το κρατικό σχολείο γενικής - μέσης εκπαίδευσης «№ 6 Eudoxia Bershanskaya» της πόλης - θερέτρου Γκελεντζίκ της Νότιας Ρωσίας.

Στο ρωσικό σχολείο διδάσκεται από τη φετινή σχολική χρονιά η ελληνική γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα  όχι μόνο σε ελληνικής καταγωγής  μαθητές αλλά και μαθητές διαφόρων εθνοτήτων. 
Στα πλαίσια αυτών των  συνεργασιών αδελφοποιήθηκαν  13  ρωσικά  σχολεία  με 26 ελληνικά σχολεία (13 πρωτοβάθμιας και 13 δευτεροβάθμιας) της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την Πιερία συμμετέχουν  στις  συνεργασίες αυτές 5 Δημοτικά Σχολεία  και 4  Γυμνάσια.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συνεργάζεται με το 1ο Φιλίππειο Γυμνάσιο Βέροιας.
Κεντρικός στόχος  αυτής της συνεργασίας είναι να διευκολυνθεί η ενίσχυση της φιλίας, η ανάπτυξη των ανθρωπιστικών δεσμών και η σύμπραξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου