Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία «Let’s do it Greece»


Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” ο Δήμος Κατερίνης κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού συμμετέχοντας ενεργά και καθημερινά έως την ημέρα κορύφωσης (29/04) στις Περιβαλλοντικές Δράσεις , οι οποίες φέρουν το γενικό τίτλο: «Let’s do it Greece»!

Επίκεντρο και της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού»,  ένα 7ήμερο δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα.
Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Στην ευαισθητοποίηση των  μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, με την συνδρομή και καθοδήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου μας στοχεύουν οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιούμε στα σχολεία. Άλλωστε στον Δήμο Κατερίνης όπως σημειώνει και  ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης».

Καθαρισμός της ακτής στην Παραλία

Ειδικότερα σήμερα Τρίτη 24/04, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας προχώρησαν στον καθαρισμό της ακτής και εν συνεχεία έκαναν διαχωρισμό και καταμέτρηση των απορριμμάτων. Παρόντες στη δράση ήταν: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

«Μαθαίνω για το Πράσινο» στην πρεμιέρα των περιβαλλοντικών δράσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση δέντρων και φυτών, στον αύλειο χώρο του σχολείου τους. Οι μαθητές υιοθέτησαν τα δέντρα, τα οποία κατέστησαν πιο όμορφο και πιο ελκυστικό το περιβάλλον, ενώ έλαβαν πληροφορίες για το είδος του κάθε δέντρου, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς του. Παράλληλα, παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ" από Δασολόγο του Δήμου Κατερίνης.
Παρόντες στη δράση της 1ης ημέρας ήταν μεταξύ άλλων: η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Στο τέλος και των δυο ημερών, οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη δράση τους κοντά στη φύση, μεταφέροντας τις γνώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έστειλαν το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.
Όπως είναι βέβαια, γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
3) ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ:  6ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 6ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ). ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου