Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

«ΝΔ - ΚΙΝΑΛ συνήγοροι του Φρουζή»...


Για κατάθεση που «καταρρίπτει οριστικά» τους ισχυρισμούς Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα είπε σήμερα, Πέμπτη, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, στην προανακριτική επιτροπής της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φρουζής, κατά την κατάθεσή του, επέλεξε να μιλήσει για τις συναντήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με υπουργούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκη, Δραγασάκη, Ξανθό, Παππά κ.ά.). Διέψευσε πως συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαραρά ή πως του μετέφερε βαλίτσα με χρήματα.

Επίσης, διέψευσε ότι συνάντησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όσον αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, υποστήριξε ότι τους συνάντησε στο παρελθόν ενώ ήταν κι άλλοι παρόντες. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είχε ποτέ συνεργασία με τον Νίκο Μανιαδάκη, ενώ αρνήθηκε πως έδωσε χρήματα στους Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Πικραμμένο.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο Κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις από πλευράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς εισαγγελικούς λειτουργούς, ενώ αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες καθενός από αυτούς.

Επίσης, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο Κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε την Τρίτη με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους, ενώ σήμερα ανακάλεσε επίσης όσα ανέφερε προχθές, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

«Η σημερινή κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί "σκευωρίας" στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι από το κόμμα της αντιπολίτευσης...

Πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου