Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά (για ταρτιέρα 26 εκ.)
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή κουρού
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
- 60 γρ. καρυδόψιχα, θρυμματισμένη στον πολυκόφτη
- τα σπόρια από 1 μέτριο ρόδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το σκεύος
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό τόσο που να το καλύπτει, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 15 - 20 λεπτά. Στραγγίζουμε, ψιλοκόβουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζουμε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
Αποσύρουμε, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, τα καρύδια, το ρόδι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα. Απλώνουμε τη ζύμη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει και τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι.
Αδειάζουμε τη γέμιση, στρώνουμε και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η γέμιση.
Τι πίνουμε
Ενα ροζέ από Μοσχοφίλερο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου