Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Μαθητής του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης αποκαλύπτει "ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα"



https://www.youtube.com/watch?v=GLuEVGfW6tQ


Ο Γιώργος, μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, "κάνει τη διαφορά", ανάμεσα σε 600 και πλέον μαθητές και μαθήτριες σχολείων γενικής εκπαίδευσης, που παρακολουθούν μαζί την αριστουργηματική θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα" στη Μονή Λαζαριστών
(Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον/Θεατρική προσαρμογή: Σάιμον Στίβενς/Μετάφραση:Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου/Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη).

Πιο συγκεκριμένα, μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, με αφορμή τη διαδραστική συζήτηση με τους πρωταγωνιστές της, παίρνει αυθόρμητα και χωρίς καθοδήγηση τον λόγο, δια μικροφώνου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος και κάνει την πιο ουσιαστική, αφοπλιστική και στοχευμένη ερώτηση για τον "πατέρα" του πρωταγωνιστή της παράστασης, καταλήγοντας στο... επιμύθιο για την αλήθεια και το ψέμα.
Μετά την αναλυτική απάντηση του "πατέρα", το παρατεταμένο χειροκρότημα σύσσωμου του θεάτρου για τον Γιώργο, ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι στο πρόσωπο του Γιώργου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, καθρεφτίζουν το πιο υγιές κομμάτι της διαφορετικότητας και της αποδοχής της, που συνιστά και το βαθύτερο νόημα της συγκεκριμένης παράστασης.
Άλλωστε, όλοι οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης "κάνουν τη διαφορά", με τα λόγια και τις πράξεις τους κι εμείς είμαστε περήφανοι να το διαπιστώνουμε και να το επιβραβεύουμε καθημερινά, εντός κι εκτός σχολείου.
Γιώργο, μπράβο για τη δύναμη, το θάρρος και την αλήθεια των λόγων σου!
27-11-2019





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου