Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο παράκτιο μέτωπο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων






Με όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης (Παραλία, Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή) επικεντρώνουν έως και αυτή την ώρα τις επιχειρήσεις τους μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, καθώς και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Θερμαϊκό.

Παράλληλα, η επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή στην οποία από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την επιδείνωση του καιρού συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στις περιοχές: Μηλιάς, Ελάφου, Αγίου Δημητρίου, Λαγοράχης, Μελιαδίου, Σβορώνου, Ρητίνης.
Εν τω μεταξύ με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Κατερίνης, Πέτρας, Πιερίων, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας) θα είναι κλειστά αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα, προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  οι περιοχές Παραλίας, Κορινού & Ολυμπιακής Ακτής λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από χθες το απόγευμα το Παραλιακό μέτωπο, απέστειλε νωρίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον, με βάση την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων εξετάζεται το ενδεχόμενο αντίστοιχο συμπληρωματικό αίτημα εφόσον παραστεί ανάγκη, να διατυπωθεί και για άλλες περιοχές του Δήμου.

Καλούνται οι πολίτες:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου