Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Πολλά ΑΦΜ, κανένα πολιτικό σχέδιο...

Μέσα σε κλίμα συγκρουσιακό στο ΠΑΣΟΚ διεξάγεται ένα εσπευσμένο συνέδριο-σφραγίδα με διαδικασίες εξπρές, με συνέδρους διορισμένους από το μακρινό 2015 και χωρίς κανένα προσυνεδριακό διάλογο ή πολιτική πλατφόρμα, με μόνο στόχο να παρατείνει τεχνητά τη θητεία της Γεννηματά που έχει λήξει και να αποτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση για τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που ασφυκτιούν.
Το συνέδριο επισημοποιεί τη, σχετικά φαιδρή, αντιστοίχηση των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με αυτή του ΚΙΝΑΛ και γενικότερα προωθεί μια σειρά από καταστατικές ακροβασίες που προσπαθούν να συνδέσουν τις διαδικασίες ενός ανύπαρκτου σχήματος με τα πρόσωπα ενός υπαρκτού, προκειμένου να αποφύγουν το χρεοκοπημένο ΑΦΜ.

Με αυτό το οξύμωρο σχήμα ομολογούν απροκάλυπτα πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί ως "θυγατρική" του ΚΙΝΑΛ για τραπεζικούς λόγους.
Σε επίπεδο στρατηγικής επιχειρείται με συνοπτικές διαδικασίες να συγκαλυφθεί η τρομερή αμφισβητήση τόσο από την πλευρά Ανδρουλάκη όσο και από την πλευρά Γερουλάνου, που κινούνται προς τα σύμβολα και το πολιτικό πλαίσιο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ αλλά και το άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ που ευαγγελίζεται η κίνηση Μαλέλη. Μοιάζει όμως με διαχείριση μιας φτώχειας καθώς το γερασμένο ακροατήριο της πρώτης μέρας μαρτυρά εμφατικά ότι το κόμμα συνεχίζει να πορεύεται μόνο με τη μνήμη των παλιών μεγαλείων και, νομοτελειακά, συρρικνώνεται.
To βασικότερο όμως πρόβλημα δεν αναδείχθηκε ούτε από την ηγεσία αλλά ούτε από αυτούς που την αμφισβητούν. Είναι ένα κόμμα που πορεύεται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς πολιτικό σχέδιο ή θέσεις, παρά μόνο με οπορτουνισμό και ετεροπροσδιορισμό ως «ουρά» τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται, αν και κυβερνάει η Δεξιά, με αποτέλεσμα τη πλήρη συντηρητικοποίησή του.

Για αυτό και το συνέδριο, εκτός από την αντίστροφη μέτρηση για τη Γεννηματά, ίσως σηματοδοτήσει και την αρχή του τέλους του ΠΑΣΟΚ, που έφτασε στο απόλυτο αδιέξοδο και διαμοιράζεται ανάμεσα στα δύο σημερινά μεγάλα κόμματα...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου