Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Σε κλίμα πνευματικής συγκινήσεως τελέστηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, η ακολουθία ρασοευχής, ενός νέου μοναχού.
Προηγήθηκε ο αναστάσιμος εσπερινός και στη συνέχεια τελέστηκε η  κουρά  του Παναγιώτη Καρακασίδη. Ο νέος μοναχός μετονομάστηκε Αλέξανδρος, προς τιμή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη, ο οποίος ήταν συγγενής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και η κάρα του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

Ο νέος μοναχός αποτελεί ενεργό μέλος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως. Από μικρό παιδί διετέλεσε ιερόπαιδας, στέλεχος και αρχηγός των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων.
Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με την παρουσία πολλών κληρικών, συγγενών και φίλων.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, απηύθυνε νουθεσίες και πατρικές συμβουλές στον νέο μοναχό, συγχάρηκε τους γονείς του για τη διαπαιδαγώγηση που παρείχαν στον γιο τους. Επίσης, αναφέρθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αλέξανδρο τον εν Πύδνη, τοπικό Άγιο της Πιερίας, το όνομα του οποίο έδωσε στον νέο μοναχό.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε όλους τους εκκλησιαζομένους, που ήλθαν για τη μοναχική κουρά, ενώ ανακοίνωσε ότι θα τελέσει τη διακονική χειροτονία του μοναχού Αλεξάνδρου, στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννας Κατερίνης, ιδιαιτέρα Ενορία του νέου μοναχού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου