Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ : ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση
Ως συνέχεια της κλιμάκωσης της επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση, η ΝΔ πατώντας πάνω στο καλά στρωμένο έδαφος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα στο νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά με στόχο τη συνολική ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι και τόσο «νέο» τελικά.

Δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη, αλλά και την προστασία μας στους εργασιακούς χώρους, τα ΒΑΕ, την προστασία στη μητρότητα, την υγεία-πρόνοια, την περίθαλψη.
Κάνουν μπίζνες στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.
Είναι ολοφάνερο οτι κοινός στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι η απαλλαγή των εργοδοτών  και του κράτους τους από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε  ατομική υπόθεση. Προωθούν με όλους τους τρόπους την ιδιωτική ασφάλιση αφού αποτελεί μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και η ανταποδοτικότητα είναι η βάση με την οποία λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση.
Ήδη τα χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων «αξιοποιούνται» δεόντως από τους κεφαλαιοκράτες μέσω των επαγγελματικών ταμείων, που υποστηρίζονται σθεναρά από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τους «συνδικαλιστές» τους. Σε αυτά ο εργαζόμενος γνωρίζει μόνο το πόσα θα δίνει γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο καταστατικό του επαγγελματικού ταμείου των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ: “Δεν απαιτείται περιθώριο φερεγγυότητας, δεδομένου ότι οι παροχές δεν είναι εγγυημένες από το Ταμείο”.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα παρέχει προστασία στους εργαζόμενους, ποιοτική ζωή όταν θα βγούνε στη σύνταξη, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόληψης. Οι εργαζόμενοι μπορούνε και πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν καθολική ασφάλιση. Μόνο ο κοινός αγώνας εργαζόμενων, συνταξιούχων σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των κεφαλαιοκρατών και του κράτους τους.
Δεν παζαρεύουμε την κοινωνική ασφάλιση
Δίνουμε ενιαία αγωνιστική απάντηση, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνταξιουχικά σωματεία, το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11πμ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου