Με αυγά και κρόκους, όπως πρέπει δηλαδή, είναι αυτή η καρμπονάρα, χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος. Τα αυγά παστεριώνονται από τη θερμοκρασία του νερού όπου βράζουν τα μακαρόνια και σχηματίζουν μια νόστιμη, κρεμώδη σάλτσα.
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 15΄
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 15΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 120 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 180 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους 1 εκ. (ζητάμε ολόκληρο κομμάτι και όχι σε φέτες)
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, να ροδίσει και να λιώσει το λίπος του. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά το αφήνουμε στο ζεστό μάτι.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγκέτι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ανοξείδωτο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και το κεφαλοτύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά 300 ml από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Βγάζουμε με λαβίδα τα σπαγκέτι από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά που θα έχουν βγάλει και σταδιακά τη σάλτσα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε: Σαββατιανά και Chardonnay χωρίς βαρέλι ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά μας.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου