Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ριγκατόνι με μπρόκολο, αμύγδαλα και λούζα

 


Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 100 γρ. λούζα (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας, όπως απάκι, μπέικον κ.ά.), σε φετάκια
  • 600 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου τα βράσαμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το αλλαντικό με το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ξινοτύρι και μια παντζαροσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου