Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ιδιαίτερη σαλάτα με μήλο, κοτόπουλο, σταφίδες και μαϊντανό

 


Υλικά

Μερίδες: για 4 - 6 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές και να γίνει.
  2. Αλατοπιπερώνουμε,αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ή μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια, το σέλινο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ξίδι.
  4. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι στο οποίο το μαγειρέψαμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου