Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

«Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία»

 


Παρασκευή 01/07 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης


Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό της Κατερίνης με θέμα το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης,την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 11:00, από την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΗΚ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ: «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», όπου άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ψηφιακό αλφαβητισμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ θα παρουσιαστεί η ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+», που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ InterMediaKT με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ: https://youtu.be/jXt-4hPvB-0

Μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή εδώ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digital.ahugfortheelderly

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» εδώ: www.hug65plus.gr 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό όλων των ηλικιών! 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης

Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ώρα: 11:00 

Διάρκεια: 2 ώρες

Το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ActiveCitizens Fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ InterMediaKT και εταίρο την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind. Το πρόγραμμα Active citizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου