Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

O "EλληνοΒόσνιος" Νίκολα Νίκιτς, ο "Άρης της καρδιάς", ο ΠΑΟΚ, ο Πιερικός & το Αιγάλεω!

 https://www.youtube.com/watch?v=-uuEwuQatqU&t=135s


Του δημοσιογράφου Nίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)

O "Ελληνοβόσνιος" πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου, Νίκολα Νίκιτς
-με αφορμή την παρουσία του σε ποδοσφαιρική συνάντηση γνωριμίας με την Ακαδημία Σ.Φ.Κ. Πιερικός στην Κατερίνη-, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων από την εξαιρετική ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον ΠΑΟΚ, μέσω μιας απολαυστικής viral συνέντευξης, σήμα κατατεθέν της αγάπης του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, στην οποία δε διστάζει να συγκρίνει ακόμη και τον εαυτό του με τον γιο του, ποδοσφαιριστή της ΑΕ Λευκίμμης την περασμένη χρονιά, στην... ομορφιά! Θα γελάσετε με την ψυχή σας!
Ο ίδιος ξεκίνησε το 1979 από την NK Zvijezda Gradačac, αλλά γρήγορα μεταπήδησε στην Ζελιέζνιτσαρ με τα χρώματα της οποίας έγινε ευρύτερα γνωστός, με πιο χαρακτηριστική στιγμή το 1984 όπου η Ζελέζνιτσαρ με τον Ίβιτσα Όσιμ στον πάγκο και τον Νίκολα Νίκιτς στη σύνθεσή της, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!
Άριστος ντριμπλαδόρος, Γιουγκοσλάβος γαρ, με ιδιαίτερο στυλ και τρέξιμο, καμπουριαστός σκόρερ και αρκετά «θεατρικός» μέσα στο γήπεδο, έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου