Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

 


Υλικά

  • Υλικά: 4 μερίδες
  • Για τη τηγανιά:

  • 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους  
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
  • Ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την κλασική συνταγή του γουακαμόλε, πατήστε εδώ

Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου