Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1½ κιλό τρυφερά άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ανοιχτή, πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 10΄, σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα σπαράγγια που τα έχουμε κόψει στη μέση, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150 ml, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ώστε να ζεσταθεί όλο το μείγμα σταδιακά και να μην κόψει. Το ρίχνουμε όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου