Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Σκούφα

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης επισκέφτηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε πρώτα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Κώστα Κιτιξή και ενημερώθηκε για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από έλλειψη είτεεργαζομένων είτε υλικοτεχνικών υποδομών, στην προσπάθεια να μείνει ο Δήμος καθαρός. 

Ο κ. Κιτιξής αναφέρθηκε στα θέματα που χρήζουν παρεμβάσεων και στήριξης, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου λειτουργούν με σχετικήδυσκολία και προσπάθεια, λόγω μη επαρκούς προσωπικού ειδικά στον τομέα του πρασίνου, καθώς με ελάχιστους εργαζόμενους πρέπει να καλυφθεί ολόκληρος ο ΔήμοςΚατερίνης. Τόνισε ακόμη ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι έχουν παραλάβει τα ατομικά τους είδη προστασίας. Σημαντικό θέμα θα προκύψει και στην καθαριότητα, ειδικά αν σταματήσουν να εργάζονται οι έμπειροι συμβασιούχοιεργαζόμενοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής συνεχίζουν την εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της μετέφερε αιτήματα πολιτών αλλά και φορέων για προβλήματα που υπάρχουν σε περιοχές του Δήμου και δήλωσε την αμέριστη στήριξή της ώστε οι παρατασιούχοι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται με κάθε νομικά πρόσφορο τρόπο. Υπενθύμισε δε, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγήκε η προκήρυξη για μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ αντίθετα τα πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση και τα ΣΔΙΤ σε όλους τους νευραλγικούς και κρίσιμους δημόσιους τομείς, ακόμη και στην καθαριότητα. 

Στην συνέχεια η κ. Σκούφα συνομίλησε με εργαζόμενους στην καθαριότητα οι οποίοι ζήτησαν από την πολιτεία και τους αιρετούς να στηρίξουν την αύξηση στους μισθούς τους οι οποίοι παραμένουν καθηλωμένοι και πενιχροί. Αιτήθηκαν επίσης, να δοθεί και πάλι το επίδομα κίνησης που κόπηκε πριν από χρόνια, επίδομα άκρως απαραίτητο σε εποχές ενεργειακής κρίσης και κυβερνητικής ασυδοσίας.

Η κ. Σκούφα άκουσε προσεκτικά και με κατανόηση τις αγωνίες των εργαζομένων για το πώς θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Αγωνίες που πολλές φορές εκφράζονται με αγανάκτηση και ένταση, απολύτως όμως κατανοητή στις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε και με μια κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας ανάλγητη μπροστά στις συνεχώς διογκούμενες κοινωνικές ανάγκες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου