Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

 




Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 350 γρ. ζύμη για πίτσα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 12-14 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια, σε κομμάτια
  • 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, έτοιμο από βαζάκι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες για να σχηματιστεί ένα γείσο.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας με τέτοιον τρόπο ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη. Καλύπτουμε όλη τη βάση. Αλατίζουμε καλά και ψήνουμε για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, να φουσκώσει και οι ντομάτες να καραμελώσουν λίγο.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη μοτσαρέλα από πάνω, περιχύνουμε με λίγο πέστο και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου