Υλικά
- Μερίδες: 4
- 350 γρ. ζύμη για πίτσα
- 50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 12-14 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια, σε κομμάτια
- 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, έτοιμο από βαζάκι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες για να σχηματιστεί ένα γείσο.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας με τέτοιον τρόπο ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη. Καλύπτουμε όλη τη βάση. Αλατίζουμε καλά και ψήνουμε για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, να φουσκώσει και οι ντομάτες να καραμελώσουν λίγο.
Βήμα 3
Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη μοτσαρέλα από πάνω, περιχύνουμε με λίγο πέστο και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου