Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε λουκάνικα με χόρτα και αυγά ποσέ, αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, μπόλικο νερό και το ξίδι και τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
- Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και με μια κουτάλα ανακατεύουμε το νερό κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί μια δίνη.
- Λίγο πριν η δίνη σταματήσει, σπάμε το ένα από τα αυγά στο κέντρο της, από πολύ χαμηλό ύψος, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Αφήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει μελάτος.
- Βγάζουμε το αυγό με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε ξανά να βράσει το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το επόμενο αυγό. Συνεχίζουμε μέχρι να ποσάρουμε και τα 6 αυγά.
- Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ξεφτισμένες άκρες των ασπραδιών.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν εντελώς τα υγρά.
- Ρίχνουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαλακώσουν στα υγρά που θα αποβάλουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε πιάτα και από πάνω βάζουμε από 1 αυγό ποσέ. Αν θέλουμε, σπάμε τον κρόκο με το πιρούνι για να χυθεί στο φαγητό.
Μια ωραία παραλλαγή
- Ετοιμάζουμε τα λουκάνικα με τα χόρτα όπως περιγράψαμε, αλλά δεν φτιάχνουμε αυγά ποσέ. Αντίθετα, μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά γιουβετσάκια ή το αδειάζουμε όλο σε ένα μικρό ταψάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι 6-8 αυγά, τα αδειάζουμε στο ταψάκι, σείουμε για να απλωθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 8-10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε τα λουκάνικα με χόρτα και αυγά ποσέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου