Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ψάρι μαγειρευτό με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μαγειρευτό ψάρι με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι, προσθέ- τουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να σφίξουν και να νοστιμίσουν
  2. Τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες, τον μισό μαϊντανό, το σκόρδο και τον κουρκουμά.
  5. Μετά από 5 - 6 λεπτά, βάζουμε τα φιλέτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες από πάνω, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το κρασί, την πάπρικα, το σαφράν, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πιει σχεδόν το ζουμί του και να χυλώσει.
  7. Με τρυπητή σπάτουλα μεταφέρουμε τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα σε πιατέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα υγρά της.
  8. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου