Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα, πρώτα ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
Γέμιση
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Πιέζουμε κάθε μπιφτέκι στο κέντρο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα.
- Ξαναπλάθουμε στο αρχικό τους σχήμα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Merlot ή ένα Syrah.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου