Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα, πρώτα ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Γέμιση

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πιέζουμε κάθε μπιφτέκι στο κέντρο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα.
  3. Ξαναπλάθουμε στο αρχικό τους σχήμα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Merlot ή ένα Syrah.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου