Διαδικασία
Κουρκούτι
- Για να φτιάξουμε τις αγκινάρες σε κουρκούτι καλαμποκάλευρου με σάλτσα αγιολί, ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί τα υλικά για το κουρκούτι.
- Βάζουμε τον χυλό για 1 ώρα στο ψυγείο, για να κρυώσει καλά.
Αγκινάρες
- Βάζουμε τις αγκινάρες αμέσως μόλις τις καθαρίσουμε σε ένα μπολ με νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού, έτσι ώστε να είναι σκεπασμένες από το νερό, για να μη μαυρίσουν.
Αγιολί
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με το σκόρδο και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε πολύ μικρές ποσότητες, σιγά σιγά και χτυπώντας συνεχώς, με συνεχή και λεπτή ροή, προσέχοντας να ομογενοποιείται στη σάλτσα.
- Αφού ρίξουμε όλο το ελαιόλαδο και προκύψει μια σάλτσα λεία σαν μαγιονέζα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Τηγάνισμα
- Στεγνώνουμε τις αγκινάρες καλά και τις αλευρώνουμε ελαφρά. Προσέχουμε να μην πιάσουν επάνω τους πολύ αλεύρι.
- Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει καλά (η θερμοκρασία του να φτάσει τους 160°C – μετράμε με θερμόμετρο μαγειρικής).
- Βουτάμε τις αλευρωμένες αγκινάρες στο κουρκούτι, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τις τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε με το αγιολί.
Μυστικά
Προσοχή, το κουρκούτι αυτό δεν είναι ο συνηθισμένος χυλός που ξέρουμε. Επειδή δεν υπάρχει αλεύρι, και κατά συνέπεια γλουτένη, δεν έχει την ομογενοποιημένη μορφή που έχει ένα αλευρένιο κουρκούτι και δεν κολλάει εύκολα στις αγκινάρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου