Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αρακάς με αγκινάρες και γαρίδες

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον αρακά με αγκινάρες και γαρίδες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 500-600 ml νερό (αν έχουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών, τον προτιμάμε).
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το εστραγκόν, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, τόσο δηλαδή όσο χρειάζονται οι γαρίδες για να γίνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου