Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε τον αρακά με αγκινάρες και γαρίδες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 500-600 ml νερό (αν έχουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών, τον προτιμάμε).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το εστραγκόν, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, τόσο δηλαδή όσο χρειάζονται οι γαρίδες για να γίνουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου