Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς- κόλιανδρου, αρχικά χτυπάμε όλα τα υλικά, για τη σάλτσα, στον πολυκόφτη μέχρι να ψιλοκοπούν.
Σαρδέλες
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε επιμελώς σε χαρτί κουζίνας.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες.
- Τυλίγουμε την καθεμία με ένα αμπελόφυλλο, αφήνοντας έξω μόνο την ουρίτσα κάθε ψαριού, και λαδώνουμε ξανά.
- Τακτοποιούμε τις τυλιγμένες σαρδέλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ξεφουρνίζουμε.
- Μοιράζουμε τις σαρδέλες σε πιάτα, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου