Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Για τις σαρδέλες

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς- κόλιανδρου, αρχικά χτυπάμε όλα τα υλικά, για τη σάλτσα, στον πολυκόφτη μέχρι να ψιλοκοπούν.

Σαρδέλες

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε επιμελώς σε χαρτί κουζίνας.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  4. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες.
  5. Τυλίγουμε την καθεμία με ένα αμπελόφυλλο, αφήνοντας έξω μόνο την ουρίτσα κάθε ψαριού, και λαδώνουμε ξανά.
  6. Τακτοποιούμε τις τυλιγμένες σαρδέλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Φουρνίζουμε.
  8. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ξεφουρνίζουμε.
  9. Μοιράζουμε τις σαρδέλες σε πιάτα, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου