Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο στήθος μπρεζέ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και του κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ, για να «απορροφήσει» όσο γίνεται το αλατοπίπερο και να νοστιμίσει.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το όλον σε γάστρα και ελέγχουμε αν καλύπτεται το κρέας κατά τα 2/3 από το κρασί, αλλιώς συμπληρώνουμε με όσο ζεστό νερό χρειάζεται (εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους).
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε το μοσχαρίσιο στήθος σε ξύλο κοπής και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, να σταθεί.
- Βγάζουμε μερικά λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Παγώνουμε τα ζουμιά από τη γάστρα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ανέβει το λίπος στην επιφάνεια και να το αφαιρέσουμε.
- Βάζουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και βράζουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
- Σερβίρουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα και πατάτες οφτές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου