Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Λήξη Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Μονή Παναγίας Μακρυράχης


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε Προσκύνημα με την ευκαιρία λήξης των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιώνπου λειτούργησαν κατά την παρούσα χρονιά στις Ενορίες και τα Πνευματικά Κέντρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η εκδήλωση της λήξης περιλάμβανε απογευματινό Προσκύνημα στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης οκτακοσίωνμελών των παραπάνω πνευματικών Συνάξεων.

Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και εμπνευσμένη ομιλία του ΑρχιμΕπιφανίουΟικονόμου, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Ακολούθησε μικρή λιτανεία στο προαύλιο και η τέλεση της Αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα και τα μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας, τόσο για την καλή μαρτυρία που παρέχουν στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα, καθώς και για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που πρόσφεραν σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

 Παράλληλα, ο ΣεβασμιώτατοςΠοιμενάρχης κ. Γεώργιος  ευχαρίστησε εγκάρδια τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και τους υπεύθυνους ομιλητές για την επιμέλεια, τον ζήλο και την οργάνωση των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Ομιλιών, καθώς και όλα τα μέλη των Πνευματικών αυτών Συνάξεων που διακρίνονται  από την επιθυμία και την ευαισθησία να κατηχούνται και να διδάσκονται  τις αλήθειες και τις αξίες της Ορθοδοξίας.

Τέλος, ευχήθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των κατηχητικών και πνευματικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, που ανταποκρίνονται στις βαθύτερες ανάγκες των πιστών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου