Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο μαζί με αλατοπίπερο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρά, τα απλώνουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και από τις δύο πλευρές.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Μυστικά

*Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και φιλέτο από μπούτι σε μεγάλους κύβους των 4-5 εκ., μόνο που θα το ψήσουμε για 5-7 λεπτά παραπάνω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου