Υλικά
Μερίδες: 2- Για να φτιάξουμε τον γαλέο κρασάτο με ντοματίνια και άρωμα εστραγκόν-λάιμ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν εντελώς διάφανα και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον γαλέο, ανακατεύουμε με προσοχή, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το εστραγκόν και το λάιμ.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει η σάρκα του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, ρίχνουμε το σχοινόπρασο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Αφήσουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο δυνατές βράσεις, ώστε να κοχλάσει έντονα και να δέσει και αποσύρουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με καλό χωριάτικο ψωμί.
Στα ποτήρια μας θα βάλουμε το λευκό, ξηρό κρασί του μαγειρέματος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου