Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Μουσείο Μακρυγιάλου Απόψε ξενάγηση-ομιλία-μουσική στις αρχαιολογικές ομιλίες

Υλοποιώντας και φέτος το θεσμό των δρώμενων «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία» όπου οι εισηγητές γνωστοποιούν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη, καθώς και ιστορικές αναφορές του Μακεδονικού ορίζοντα, απόψε Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, η κεντρική ομιλία θα έχει ως θεματολόγιο «Γη Μακεδονίς. όρος Μακεδονικόν».

 Το θέμα της εκδήλωσης που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο του Μακρυγιάλου, θα αναπτύξει ο Γιάννης Τζιφόπουλος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και επιγραφικής.

 Πριν την ομιλία η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μία ώρα νωρίτερα, στις 8:30 μ μ,  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην κυρίως έκθεση της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Αθηνά Αθανασιάδου και Κωνσταντίνο Νούλα

 Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με   μουσικά ακούσματα από το Ανδρικό Σύνολο"Canto Καντάδα" της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου "Canto Olympus".

   Μαέστρος είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

 Παίζουν και τραγουδούν: Ακορντεόν: ΚοεμτζήςΧρήστος, Κιθάρα: Λαλίδης Στέργιος, ΜπίτσηςΧρήστος, Νταγλιούδης Αντώνης , Κρουστά: Παπαθανασίου ΣωτήρηςΜπαγλαμά: Γιαγκούσης ΤάσοςΜπουζούκι: ΓιαννίκηςΙωάννης, Καραλής Νίκος, Πιάνο: Καρυοφυλλίδης Μιχάλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου