Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Τηγανόψωμο Eυβοίας (ανεβατό με τυρί)

 


Υλικά

Τεμάχια: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τηγανόψωμο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το αλάτι και τη μαγιά.
  2. Σταδιακά, ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα και το αφήνουμε για 30- 40 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε 6-8 μικρές μπάλες.
  5. Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
  6. Σε κάθε φύλλο βάζουμε στο κέντρο 2 κουτ. σούπας από το τυρί.
  7. Διπλώνουμε το φύλλο ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και πατάμε απαλά με τον πλάστη ώστε να ξαναδώσουμε κυκλικό σχήμα, να απλωθεί η γέμιση και το τηγανόψωμο να έχει διάμετρο περίπου 20 εκ.
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε κάθε πιτάκι ξεχωριστά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
  10. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου