Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Κολοκυθόπιτα γλυκιά, νηστίσιμη

 


Υλικά

Τεμάχια: για 1 πίτα

Διαδικασία

  1. Για τη κολοκυθόπιτα γλυκιά, νηστίσιμη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C.
  2. Αλείφουμε τις φέτες κολοκύθας με το ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε ξαπλωμένες σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ψίχα της κολοκύθας να μαλακώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς, αφού το ψήσιμό της θα συνεχιστεί μέσα στην πίτα.
  4. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τις φέτες να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε.
  5. Αφαιρούμε τις φλούδες και ψιλοκόβουμε την ψίχα. Δεν τη λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε την κολοκύθα ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω στο στρωμένο φύλλο.
  7. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε όπως περιγράφουμε στη «Βασική συνταγή για τα φύλλα».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου