Υλικά
Τεμάχια: για 1 πίτα- Για τη κολοκυθόπιτα γλυκιά, νηστίσιμη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C.
- Αλείφουμε τις φέτες κολοκύθας με το ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε ξαπλωμένες σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ψίχα της κολοκύθας να μαλακώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς, αφού το ψήσιμό της θα συνεχιστεί μέσα στην πίτα.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τις φέτες να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε.
- Αφαιρούμε τις φλούδες και ψιλοκόβουμε την ψίχα. Δεν τη λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε την κολοκύθα ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω στο στρωμένο φύλλο.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε όπως περιγράφουμε στη «Βασική συνταγή για τα φύλλα».
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου